Quiche met Nieuwzeelandse spinazie Voor 2 personen Nieuwzeelandse spinazie is een plant afkomstig uit Nieuw- Zeeland, die bijna net zo smaakt als de gewone spinazie, maar veel meer van warm droog weer houdt. Gebruik van de Nieuwzeelandse spinazie niet de dikkere stengels, maar wel de bladeren en de topjes. De bereidingswijze en hoeveelheden zijn verder hetzelfde als bij gewone spinazie. Eet smakelijk! Ingrediënten: 250 gram verse (Nieuwzeelandse) spinazie 150 gram spekblokjes 100 gram feta kaas (in blokjes) 75 g geraspte kaas 2 eieren 1 dl room bladerdeeg peper en zout Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de spekblokjes in een pan met wat boter of olie mooi bruin. Smeer de (niet te grote!) bakvorm in met wat boter of olie en schik het bladerdeeg erin. Was de spinazie met veel water en stoof deze met een beetje boter. De spinazie is gaar genoeg wanneer hij plat geworden is (dit duurt enkele minuten). Giet de spinazie af en laat 'm uitlekken. Meng de feta en spekblokjes door de spinazie en breng dit mengsel aan in de bakvorm. Klop in een kom de eieren los met de room en meng de geraspte kaas erdoor. Kruid dit mengsel met peper en zout en giet het over de spinazie. Zet de quiche zo'n 45 minuten in de oven op 200 graden. Dit recept is afkomstig van Kasteelhoeve Puth, Voerendaal