Gevulde courgettes Voor 2 personen Ingrediënten 2 kleine courgettes 2 teentjes knoflook 2 uien 200 gram gehakt / vleesvervanger 2 tomaten 75 gram feta of geraspte oude kaas 2 theelepels paprikapoeder 1 theelepel oregano 1 theelepel zout peper olijfolie Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de courgettes doormidden en hol ze voorzichtig uit. Snipper de uien en fruit ze in de olijfolie. Pers de knoflook hierover uit en voeg de in stukjes gesneden verwijderde kern van de courgettes toe. Roerbak dit enkele minuten, terwijl u de tomaten in stukjes snijdt. Voeg de tomatenstukjes toe, met het paprikapoeder, het zout en de peper. Laat het geheel een paar minuten pruttelen. Vul de uitgeholde courgettes met dit mengsel en plaats ze in een ingevette ovenschaal. Strooi er de kaas overheen. Laat het gerecht 15 minuten in de oven staan op 200 graden, totdat de kaas mooi bruin is. Dit recept is afkomstig van Kasteelhoeve Puth, Voerendaal. www.kasteelhoeveputh.nl