home zoeken contact

Routebeschrijving naar Kasteelhoeve Puth

Adres: Steinweg 2 – 6367 GM Voerendaal
Telefoonnummer: 045 – 575 19 31

Meer adresgegevens


Met de auto:

Uit de richting Eindhoven

U rijdt over de N281 richting Heerlen / Voerendaal en neemt afslag Voerendaal / Ten Esschen.
U slaat aan het einde van de afrit rechtsaf, volgt deze weg heuvelop en heuvelaf, blijft deze weg (de Putterweg) ook volgen wanneer deze onderaan de heuvel een bocht naar links maakt. Circa 400 meter na deze bocht, juist vóór de bosrand, slaat u rechtsaf de Steinweg in.
Na circa 500 meter ziet u aan de rechterkant een loods, meteen achter deze loods kunt u rechtsaf slaan om te parkeren. De bio-shop is gelegen in de tweede loods die achter de eerste ligt.

Uit de richting Heerlen

U rijdt over de N281 richting Sittard / Eindhoven en neemt de afslag Woonboulevard / Ten Esschen.
U slaat aan het einde van de afrit linksaf, en volgt dan de weg heuvelop en heuvelaf, blijft deze weg (de Putterweg) ook volgen wanneer deze onderaan de heuvel een bocht naar links maakt.
Circa 400 meter na deze bocht, juist vóór de bosrand, slaat u rechtsaf de Steinweg in. Na circa 500 meter ziet u aan de rechterkant een loods, meteen achter deze loods kunt u rechtsaf slaan om te parkeren. De bio-shop is gelegen in de tweede loods die achter de eerste ligt.

Vanuit Voerendaal

U rijdt over de Hogeweg richting noorden (richting het station). De Hogeweg verandert in de Hoolstraat, die u nog steeds volgt. De Hoolstraat gaat onder de spoorwegbrug door en verandert in de Putterweg, die u blijft volgen.
Na circa 400 meter ligt er aan weerszijden van de weg een bebosd gebied. Rem maar vast af, want meteen na het "bos" slaat u linksaf de Steinweg in.
Na circa 500 meter ziet u aan de rechterkant een loods, meteen achter deze loods kunt u rechtsaf slaan om te parkeren. De bio-shop is gelegen in de tweede loods die achter de eerste ligt.


Met het openbaar vervoer:

Ga met de trein naar station Voerendaal, vanaf daar wandelt u naar kasteelhoeve Puth. Dit is een wandeling van circa 1,5 km die circa 15 minuten duurt.


Rechtsom

Deze wandeling is mooier, maar u kunt hem misschien beter niet lopen als het donker is, omdat verlichting ontbreekt.

Loop vanaf het perron langs het stationsgebouw en sla dan rechtsaf. Zorg er hierbij voor, dat u het café aan uw linkerhand laat liggen en ga niet de Jeustraat in. De weg die u volgt, is een verharde weg die heuvelafwaarts voert met aan de linkerzijde een park met vijver en aan de rechterzijde de treinrails.

Beneden aan de heuvel slaat u rechtsaf en gaat onder de spoorwegbrug door. Volg het pad dat naar schuin rechts buigt, tot de T-splitsing 300 meter verderop, en sla dan linksaf. Aan de rechterzijde ziet u nu al een veld van mij. Volg dit pad. Bij de kruising met een verharde weg (dit is de Steinweg) slaat u linksaf. Na ca. 70 meter ligt aan de rechterzijde de loods, de bio-shop is gelegen in de tweede loods die achter de eerste ligt.


Linksom

Deze wandeling is wat minder mooi, maar het hele traject voert over verharde wegen waar verlichting is.

Loop vanaf het perron langs het stationsgebouw, sla vervolgens meteen linksaf. Loop over het pad tussen de bomen door of neem de stoep die iets verderop parallel aan dit pad loopt. Dit is de Hoolstraat. U volgt deze straat en gaat onder de spoorwegbrug door. De Hoolstraat gaat over in de Putterweg. U blijft deze weg volgen (loop over het fietspad, of, aan de linkerkant, over het voetpaadje).

De eerste verharde weg aan de linkerzijde (na circa 400 meter) is de Steinweg. Sla linksaf en wandel nog zo'n 500 meter verder, tot aan de rechterkant een loods ligt. Loop meteen na deze loods rechtsaf het plein op, de bio-shop is gelegen in de tweede loods die achter de eerste ligt.

 

Ontwerp: double standard design

bijgewerkt op 10 november 2020