Vierkleurensalade Voor 2 personen Een sjiek voor- of bijgerecht, dat toch vrij eenvoudig te maken is. Ingrediënten 3 tomaten of 9 cherrytomaatjes 100 gram sperziebonen 150 gram witlof 150 gram gekookte rode bieten ½ dl yoghurt 1 dl mayonaise 2 dl sinaasappelsap 1 kleine ui, gesnipperd ½ theelepel mosterd tijm, peterselie, bieslook Bereidingswijze Breng de sperziebonen aan de kook en laat ze gedurende twee minuten koken. Laat ze daarna uitlekken. Schil de gekookte rode bietjes en en snij ze fijn. Was de tomaten of cherrytomaatjes en snij ze in dunne plakjes. Was de witlof en pel er per persoon drie mooie witte bladen vanaf. Voor de saus: was de tijm, peterselie en bieslook en snij ze fijn; of gebruik gedroogde kruiden. Schil de ui en snipper 'm fijn. Meng yoghurt, mayonaise, sinaasappelsap, de tuinkruiden, de ui en de mosterd door elkaar. Voeg eventueel wat extra mayonaise toe. Om het geheel mooi op te dienen, legt u de drie witlofbladen op een bord. Schep in één blad de sperziebonen, in het tweede de rode bieten en in de derde de tomaten. Giet hieroverheen de saus. Dit recept is afkomstig van Kasteelhoeve Puth, Voerendaal. www.kasteelhoeveputh.nl