Venkelsaus voor bij de pasta Voor 2 personen Ingrediënten: 1 grote venkel 2 eetlepels doperwten ½ kommetje groentebouillon 100 ml slagroom 1 kleine eetlepel mosterd Verse basilicum, zout en peper Olijfolie Bereidingswijze Maak eerst de bouillon. Zet water op voor de pasta van uw keuze. Scheur de basilicum in stukjes. Snij de venkel in dunne reepjes. Bak de reepjes venkel in een wok in olijfolie op hoog vuur. Als de venkel na ongeveer 5 minuten begint te kleuren, voegt u een paar eetlepels bouillon toe. Denk intussen eraan de pasta te koken en vlees of vis te bereiden (dit recept is vooral lekker met vis). Voeg aan de wok met venkel gedurende ongeveer 5 minuten een paar eetlepels bouillon toe, telkens als bijna alle bouillon in de wok verdampt is. Aan het einde moet de venkel beetgaar zijn. Draai het vuur laag, en voeg de slagroom, de doperwten, de mosterd, een paar eetlepels bouillon en naar smaak zout en peper toe aan de venkel. Laat dit zachtjes een paar minuten koken tot alles gaar is. Roer op het laatste moment wat verse basilicum door de saus. Dit recept is afkomstig van Kasteelhoeve Puth, Voerendaal. www.kasteelhoeveputh.nl