Spinazie basilicum salade Voor 2 personen Ingrediėnten 250 g verse (Nieuwzeelandse) spinazie ¼ kop gehakte basilicum 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten ½ plak spek 1 theelepel olie ½ eetlepel witte-wijnazijn ½ eetlepel zure room ¼ theelepel suiker ½ teen knoflook (uitgeperst) geschaafde parmezaanse kaas Bereidingswijze Verwijder de dikkere stengels van de Nieuwzeelandse spinazie. Hak de spinazie fijn. Meng deze in een kom met de fijngehakte basilicum en de eetlepel geroosterde pijnboompitten. Snijd de plak spek in reepjes en bak ze in een pannetje knapperig. Meng de olie, de wijn- azijn, de zure room, de suiker en de uitgeperste teen knoflook door elkaar. Sprenkel dit mengsel over de salade. Strooi de spekjes en de geschaafde parmezaanse kaas erover. Serveer de salade koel. Dit recept is afkomstig van Kasteelhoeve Puth, Voerendaal. www.kasteelhoeveputh.nl