Pompoencrèmesoep Benodigdheden 1 kilo pompoen, schoongemaakt en in blokjes gesneden 200 gram crème fraîche 1 kop volle melk 1 theelepel zeezout 1½ kop kippenbouillon 2 eetlepels boter snufje nootmuskaat snufje witte peper 2 geroosterde boterhammen, in blokjes gesneden 100 gram geraspte emmentaler of gruyère kaas. Bereidingswijze Verwarm de over voor op 180°C Vermeng de crème fraîche, de melk, de kippenbouillon, de kruiden en de blokjes pompoen. Doe dit alles in een vuurvaste schaal. Zet 1 uur in de oven op 180°C. Bak de blokjes brood goudbruin in de boter. Pureer de soep en verdeel 'm over de soepkommen. Strooi de blokjes brood en de kaas vlak voor het serveren over de soep. 31 oktober: Halloween!!! Bewaar dus de buitenkant van de pompoen voor een vrolijke Halloween-kaars. Dit recept is afkomstig van Kasteelhoeve Puth, Voerendaal. Voor meer recepten: zie www.kasteelhoeveputh.nl