Bosbietjes met fetakaas Voor 2 personen Ingrediënten: 1 bos bieten met loof 3 teentjes knoflook 200 gram fetakaas Bereidingswijze Snij van de bieten de steeltjes eraf. Kook eerst de bieten in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar. Het is lekker als ze nog wat krokant zijn, dus kook ze niet te lang. Laat de bieten wat afkoelen. Was intussen de bladeren en de steeltjes van de bieten en snij ze in stukjes. Snij de fetakaas in blokjes (als u ze niet al in blokjesvorm gekocht had) en snij de knoflookteentjes in fijne snippertjes. Maak de wat afgekoelde bieten nu schoon door het velletje er af te halen. Snij de bieten in stukjes. Verhit in een pan wat olie en fruit hierin de fijngesnipperde knoflook. Voeg de bladeren en steeltjes toe en laat het even smoren. Voeg daarna de bieten en fetakaas toe en verwarm het geheel nog eventjes. Dit gerecht is heerlijk met gebakken nieuwe aardappeltjes, met gekookt speltgraan (1 uur weken, 1 uur koken) of bulghur (gebroken en voorgekookte tarwekorrels). Eet smakelijk! Dit recept is afkomstig van Kasteelhoeve Puth, Voerendaal. www.kasteelhoeveputh.nl