Aspergesoep Voor 2 personen Asperges zijn het lekkerst als ze vers gegeten worden, maar u kunt ze een paar dagen bewaren in een vochtige theedoek in de groentela van uw koelkast. Asperges zijn makkelijker te schillen als ze vóór het schillen minimaal een half uur in koud water hebben gelegen. Snij de “kontjes” van de asperges af en schil de asperges minimaal tweemaal. Gebruik deze “restjes” voor het maken van een heerlijke aspergesoep… Ingrediënten: 100 gram licht gekruid rundergehakt 100 gram asperge-restjes ˝ bosje (groene) selderij ˝ kleine ui 2 bouillontabletten (groente of kip) 1 liter water peterselie Bereidingswijze: Was de asperge-restjes en snij deze in kleinere stukjes. Maak van het rundergehakt kleine soepballetjes. Zet 1 liter water op in een soeppan met de gehaktballetjes en breng dit aan de kook. Blijf afschuimen tot het water helder wordt. Snij intussen de selderij fijn. Snij de halve ui in hele fijne snippertjes.Voeg de aspergestukjes, de selderij, de gesnipperde ui en de bouillontablet toe aan het kokende water. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Snij intussen wat peterselie fijn en voeg deze toe vlak vóór u het gerecht opdient. Dit recept is afkomstig van Kasteelhoeve Puth, Voerendaal. www.kasteelhoeveputh.nl